😊😊 Klar til åbning

Holbæk Sportsby er klar til åbning

Holbæk Sportsby er, som alle andre lignende idrætscentre, lukket i denne corona-tid og har været det siden midten af marts måned 2020. I sidste uge blev det tilladt at åbne op for udendørs tennis, padel og løbetræning med adfærd i forhold til udmeldte retningslinjer.

Fase 2

Vi har gjort og gør alle forberedelser til yderligere åbning, såfremt myndigheder og Holbæk Kommune tillader dette under hensyn til den sundhedsmæssige ansvarlighed. I løbet af denne uge vil regeringen og sundhedsmyndighederne informere om fase 2 af åbningen af Danmark, og vi er selvfølgelig spændt på, om foreningerne, brugerne og vi selv i Holbæk Sportsby kommer i betragtning til den yderligere, stille og sikre åbning.

Vi sørger for god afstand ved at klæbe ”hold afstand” mærker på gulvene i Sportsbyen, og der vil være opsat muligheder for afspritning mange steder. Vi kan låse af til f.eks. omklædningsrum og andre specifikke faciliteter, såfremt dette bliver en forudsætning. Diverse skærme bliver sat op i de områder, hvor personale og brugere kommer til at stå over for hinanden eksempelvis i informationen og i cafeen. Holbæk Sportsby bygningen indeholder i alt ca. 23.000 etagemeter, så der er mange muligheder for at holde den rette afstand til hinanden.

Svømmecentret

Forskellige eksperter giver udtryk for, at svømmehaller ikke giver større risiko for smittespredning end ophold i andre faciliteter. Vi vil være klar til at opfylde eventuelle krav om færre mennesker i svømmecentret. Det kan blive nødvendigt med tidsbegrænsning for ophold i svømmecentret, så flere i løbet af en dag får muligheden. Vi afventer selvfølgelig regeringen og myndighederne for konkrete udmeldinger sidst på ugen.

Foreningerne

Der er ingen tvivl om, at også foreningerne vil gøre alt for at opfylde kravene og retningslinjerne ved en åbning af de enkelte idrætsgrene. Vi vil i Holbæk Sportsby samarbejde med foreningerne i dagligdagen, så vi sammen sikrer en sundhedsmæssig tryg og sikker hverdag i Sportsbyen. Det kan dreje sig om planer for færre mennesker ad gangen i de enkelte faciliteter, afstand og hyppig afspritning, så vi forhindrer smittespredning. Lad os håbe, at myndighederne og regeringen kommer frem til, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at tillade flere idrætsgrene at komme i gang under én eller anden form.

Der vil selvfølgelig også være skærpet fokus på daglig rengøring og hyppighed for rengøring fremover.

Proceduren er den, at først kommer der udmelding fra regering og sundhedsmyndigheder, hvorefter Holbæk Kommune følger op med udmelding i forhold til Holbæk Sportsby og andre kommunale faciliteter i Holbæk Kommune.

Uanset hvilke krav der må komme til en eventuel åbning, vil vi gøre alt for at opfylde dem, så de mange medlemmer i foreningerne og brugerne i Holbæk Sportsby kan komme bare lidt i gang med bevægelse og det sociale fællesskab på afstand.

Det er vigtigt, at vi alle følger Sundhedsstyrelsens vejledninger om at holde afstand, foretage hyppig vask eller afspritning af hænder og huske at hoste og nyse i albuebøjningen. Vi skal passe på os selv og hinanden.

 

De bedste Sportsby hilsner

Carsten Damgaard – Direktør