Pressemeddelelse – 5 år

Sportsbyen fylder 5 år

  • Styr på drift og økonomi
  • Sammenhold og politisk opbakning
  • Flere foreninger og flere medlemmer
  • Udviklingsarbejde i Sportsbyens bestyrelse
  • Ny vision i samarbejde mellem foreningerne, Sportsbyens bestyrelse og Kommunalbestyrelsen

Torsdag den 30. maj 2024 kan Holbæk Sportsby fejre 5-års fødselsdag. Det markeres på dagen kl. 15.00 i Sportsbyens festligt pyntede foyer med fødselsdagstaler af formand for udvalget for Kultur og Fritid Ole Hansen, bestyrelsesformand Bruno Lundgård Hansen og direktør Thomas Nielsen.

Stærk udvikling med sammenhold og opbakning

Sportsbyen har gennemgået en imponerende udvikling de seneste 5 år og står i dag solidt og stærkt udviklings- og driftsmæssigt. Sportsbyen er blevet det ønskede samlingssted for alle med masser af liv, aktiviteter og innovative tiltag.

”Det er en fornøjelse at følge både udviklingen i Sportsbyen og det konstruktive samarbejde, der er mellem Holbæk Kommune og Sportsbyens bestyrelse samt ledelse. Der foregår en positiv dialog, som er med til at sikre den politiske opbakning, der er til vores allesammens Sportsby”, lyder det fra Ole Hansen, formand for udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Tiltrækningskraft

Ifølge de lokale ejendomsmæglere er Holbæk Sportsby med sit aktivitetstilbud og fællesskab med til at øge Holbæks tiltrækningskraft, når det gælder bosætning. Interessen ses også af den medlemstilgang, som foreningerne i Sportsbyen oplever. Da Sportsbyen åbnede i 2019 var der 27 foreninger mod nu 36, og medlemstallet lå på ca. 6.000 mod i dag ca. 10.000.

”I Sportsbyen glæder vi os over forenings- og medlemsfremgangen samt den synergi, der er opstået på tværs af foreningerne, både med hensyn til inspiration, praktiske samarbejder og afholdelse af fælles arrangementer. Det sammenholdt med, at der er styr på driften og de første sorte tal på bundlinjen, gør, at Sportsbyen står stærkt i forhold til både den fremtidige udvikling og drift. Vores fokus er at sikre en langsigtet bæredygtig økonomi”, udtaler Thomas Nielsen, direktør i Sportsbyen.

Fremtid med grønt fokus

Det forpligter at være et innovativt Sportskompleks, så Sportsbyen går gerne forrest i forbindelse med nye initiativer. Det gælder fx Green Sport Facility certificeringen og samarbejdet med DTU om innovative energiløsninger.

”Det, som på sigt kan gavne de mange foreninger allermest, er god ledelse og drift. En af de største udgifter er opvarmning og el”, udtaler Claus Møller, foreningsvalgt bestyrelsesmedlem, og fortsætter: ”Vi ønsker os en Sportsby, som er grøn. Derfor undersøger vi p.t. i et samarbejde med DTU mulighederne for at komme på den grønne fjernvarme, opsætte solceller, vindmøller og et kæmpe batteri”.

Indsatsområder

I et tæt samarbejde mellem Kommunalbestyrelse, foreninger og bestyrelse i Sportsbyen er der udarbejdet en ny vision, som blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen i efteråret 2023. Visionen er naturligt styrende og retningsgivende for indsatsen i Sportsbyens bestyrelse.

”Det er en spændende periode i Sportsbyen, hvor visionen nu skal realiseres. Bestyrelsen er trukket i arbejdstøjet og arbejder intenst på, at Sportsbyen fortsat udvikler sig grønt og bæredygtigt med en række nye initiativer. I forlængelse af visionen arbejder bestyrelsen ligeledes for at skabe en Sportsby fyldt med nye mindre lege- og idrætsmuligheder med åbne aktivitetssteder for alle, som besøger Sportsbyen, forbedrede opholdsarealer, udsmykning og kunst overalt, aktiviteter på udeområderne og ikke mindst tættere samarbejde med foreningerne i Sportsbyen. Naturligvis ser bestyrelsen også frem til at drøfte udvidelsesmulighederne i Sportsbyen til gavn for de mange foreninger, som ønsker at være med i Sportsbyens fællesskab”, udtaler Bruno L. Hansen, bestyrelsesformand i Sportsbyen.

Der er med andre ord meget at fejre, og fejres skal der torsdag den 30. maj kl. 15.00.