Sportsbyen er nu medlem af Solsikkeprogrammet

Sportsbyen er nu medlem af Solsikkeprogrammet

Det betyder først og fremmest, at mennesker med usynlige handicap har lige tilgængelighed i Sportsbyen og kan føle sig trygge med et personale, der er uddannet til at hjælpe. Ved at bære den officielle Solsikkesnor gøres det usynlige synligt på en diskret måde, når der er behov for det.

Grøn snor med gul solsikke

Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål i Sportsbyens reception og viser på en diskret måde medarbejderne i Sportsbyen, at her er tale om en person med et usynligt handicap eller en skjult diagnose. Det kan fx være ordblindhed, psykiske sygdomme, autisme, angst, ADHD, demenssygdomme, hjerneskade, talehandicap, synsnedsættelse, blindhed eller hørehandicap. Med Solsikkesnoren er de uddannede medarbejdere opmærksomme på, at her er en person, som har brug for hjælp, støtte, tålmodighed, udførlige forklaringer eller bare lidt mere tid. Solsikkesnoren kan bæres efter behov, fx på mindre gode dage.

Sportsbyen er for alle

Sportsbyens kommunikationschef Bente Kløvgaard er stolt af, at Sportsbyen nu er en del af det globale Solsikkeprogram med uddannede medarbejdere og fokus på usynlige handicap og inklusion. ”Sportsbyen er for alle, og vi har netop fået opsat demensvenlige piktogrammer i hele Sportsbyen til glæde for bl.a. udfordrede borgere, så deltagelsen i Solsikkeprogrammet er et naturligt skridt og helt i tråd med vores værdier” udtaler kommunikationschefen.

Global udbredelse

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev født tilbage i 2016 i Gatwick Lufthavn. Siden da er programmet udbredt til lufthavne over store dele af verden. I Danmark blev Solsikkeprogrammet introduceret første gang i januar 2020 i Københavns Lufthavn, og flere danske lufthavne er nu medlemmer. Det gælder også en række apoteker og hospitaler samt virksomheder som fx Lego, DHL og Movia. Kulturaktører som Tivoli, ZOO, Louisiana og Smukfest er også en del af det sympatiske program.