Davis Cup indtager Holbæk

Holbæk Sportsby er værter for Danmarks herrelandshold i tennis, når det spiller Davis Cup-kamp mod Puerto Rico 6. og 7. marts 2020.

Når Danmarks Davis Cup-hold den 6. og 7. marts tager mod Puerto Rico, bliver det med Holbæk Sportsby som hjemmebane. Den nybyggede tennishal i sportsbyen bliver ombygget til opvisningsbane med mobile tribuner.

Davis Cup-kampen spilles i World Group II play-off, som svarer til det tredjehøjeste niveau i den verdensomspændende Davis Cup-turnering. Det bliver samtidig første gang, at landskampsrekordholderen Frederik Løchte Nielsen står i spidsen for holdet som kaptajn.

”Jeg har stærke minder fra min junior-tid i Holbæk, og jeg glæder mig til at komme tilbage. Det bliver specielt for mig at være kaptajn for første gang, og jeg håber, vi får stærk opbakning fra Holbæk og omegn. Vi har et ungt og spændende hold, og vi er glade for at kunne spille foran et dansk publikum,” siger Frederik Løchte Nielsen.

Davis Cup-kampen arrangeres i et samarbejde mellem Holbæk Sportsby, Holbæk Kommune, Holbæk Tennis & Padel Klub og Dansk Tennis Forbund.

Borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen, ser frem til at få besøg af landets bedste mandlige tennisspillere.

”Jeg glæder mig til en rigtig god tennisoplevelse og en masse glade tilskuere. I det hele taget er det skønt at se, hvordan Holbæk Sportsby formår at tiltrække store idrætsbegivenheder som Davis Cup og på den måde give de mange besøgende nogle særlige oplevelser,” siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Opbakning fra klubben

Tilbage i 1992 dannede Holbæk også hjemmebane for Davis Cup-holdet i en 5-0 sejr over Kenya. Ved den lejlighed spilledes der udendørs på grus i tennisklubben. Men til den forestående landskamp i marts spilles der indendørs i den nye Holbæk Sportsby.

”Stor tak til Dansk Tennis Forbund for muligheden og samarbejdet. Fantastisk at kunne præsentere Davis Cup i Holbæk Sportsby i 2020, hvor vores lokale Holbæk Tennis og Padel Klub har 100 års jubilæum” siger Carsten Damgaard, der er direktør i Holbæk Sportsby.

I Holbæk er der tradition for gode tennisspillere. Således har Holbæk Tennis & Padel Klub været barndomsklub for Mik Ledvonova og Martin Linnet Killemose (tidl. Pedersen), der begge har spillet på Davis Cup-holdet. Sidstnævnte er en del af det danske trænerteam i kampen mod Puerto Rico.

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, glæder sig til at Davis Cup-holdet rykker til Nordvestsjælland.

”Vi er rigtig glade for, at vi har mulighed for at vise Danmarks flagskib inden for tennis frem over hele landet. De frivillige kræfter er vigtige, når vi holder landskamp. Vi mærker, at Holbæk Tennis & Padel Klub virkelig vil det her og bakker fuldt op, så det er ekstremt positivt,” siger formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen.

Davis Cup-opgøret mellem Danmark og Puerto Rico spilles bedst af fem kampe hen over to dage. Fredag spilles der to singler, mens der lørdag spilles en double efterfulgt at to singler. Alle kampe er bedst af tre sæt.

De to hold skal desuden have tre hele træningsdage på banen fra tirsdag til torsdag.

Billetter til Davis Cup-opgøret mod Puerto Rico bliver sat til salg på ticketmaster til januar.

 

(Foto: Morten Olsen)

 

For yderligere information:

Carsten Damgaard

Direktør Holbæk Sportsby

Tlf. 2271 2017