Træningsråd fra en Ironwoman

Gode træningsråd fra en Ironwoman

Hej, mit navn er Joeanna Nielsen. Du kender mig måske som Holbæks Ironwoman eller Jernkvinde? Som dedikeret sportsudøver er jeg ambassadør for Holbæk Sportsby, og du kan derfor opleve mig som gæsteblogger her. I dette indlæg kan du få gode træningsråd til din egen træning samt få indblik i en typisk træningsdag for mig.

Europamester og på vej til VM

Jeg er lige blevet Europamester i Frankfurt på lang distance triatlon i min aldersgruppe 18-24 år, også kendt som Ironman. Og her kvalificerede jeg mig for anden gang til VM, så jeg kan næsten ikke få armene ned. Målet har selvfølgelig fra starten været, at kvalificere mig til VM, men hvis du havde spurgt mig for 3,5 år siden, da jeg startede på triatlon, om jeg 3 år inde i min karriere ville have kvalificeret mig til mit første VM, ville jeg nok have været lidt skeptisk.

En triatlon indeholder de tre discipliner: svømning, cykling og løb, lige meget hvad distancerne er.

I Sportsbyens svømmecenter tidligt om morgenen

Jeg bruger Holbæk Sportsbys svømmecenter på livet løs. Jeg er utrolig glad for, at man har muligheden for at svømme fra 5.30 om morgenen til 21.30 om aftenen som offentlig svømmer. Dette gør, at jeg kan planlægge min træningsdag, som jeg gerne vil. Jeg prioriterer oftest mine træningsdage med svømning tidligt om morgenen, da vi til stævnerne starter mellem 6.30 og 7.00 med at hoppe i vandet. Det betyder også, at jeg så kan nå al min træning i løbet af dagen, uden at være for sent færdig.

En typisk træningsdag for mig

Jeg står op kl. 6 og er klar til at hoppe i vandet kl. 7.10 – hvor jeg svømmer 5-6 km inklusiv tærskeltræning.

Lige efter svømning spiser jeg let fordøjelig mad, så jeg kan komme ud og løbe en times tid efter, jeg er færdig med svømningen. Så er jeg klar til 20 km løb, hvor intensiteten varierer afhængig af, hvilken dag på ugen, det er. Enten er det let og hyggelig løb, eller også er det med maraton intensitets intervaller. Herefter vil klokken oftest være omkring 12.30, og jeg er meget klar til frokost. Min frokost er et stort måltid, så alle depoterne bliver fyldt godt op. Her kan forekomme en lille lur. I mellem 14.30 og 15.00 er jeg klar til at cykle helt roligt af. Det er 1,5 – 2 timer helt let rul. Efter sidste træning står den på god behandling af kroppen. Det vil sige en masse mad, restitution samt udstrækning og/eller foam rolling. Jeg går i seng mellem 20.30 og 21.00.

5 gode træningsråd:

  1. Kom som minimum i vandet 2-3 gange om ugen. Distancen er ikke så væsentlig, men det er vigtigt at holde ved vandfølelsen og kontinuiteten.
  2. Ikke være bange for at spise rigtig RIGTIG meget mad den sidste uge op til en lang distance triatlon. Og drop grønsagerne de sidste to dage op til.
  3. 85% er også okay nogle gange.
  4. Det er ikke det ENE løbepas, du springer over en gang i mellem, der gør forskellen på dine resultater.
  5. Hvis du er i tvivl, om noget gør ondt og eller for ondt, så ta´ den gode beslutning og pas på dig selv. Én dag uden træning er bedre en 6 uger uden træning.