Fællesskaber på kryds og tværs

Holbæk Sportsby er hjemsted for hele 35 foreninger. Det betyder, at mere end 8.000 medlemmer er samlet ét sted. Aldersfordelingen er samtidig bred, idet der både er babysvømmere og seniormotionister, så der er mulighed for masser af inspiration og fællesskaber på kryds og tværs. Med Sportsbyen er det ikke længere nødvendigt at køre rundt og sætte af og hente igen. Hele familien kan køre sammen og dyrke sport og hygge samme sted.

Mødes i fælleszoner og café

Foreningerne i Sportsbyen har ikke deres egne klublokaler, men samles primært i to store fælleszoner, hvor medlemmer fra forskellige foreninger mødes. Det skaber gode relationer, en bedre forståelse for forskelligheder samt en masse inspiration. Andre sportsgrene bliver pludselig synlige, og man er ikke alene, når man træner. Der er altid aktiviteter i Sportsbyen, og det er muligt at få noget at spise og drikke i caféen sammen med andre. Det afspejles bl.a. i medlemstallet i Sportsbyen. Hvor mange foreninger mistede medlemmer i coronaperioden, kunne Sportsbyen samlet set notere en medlemsfremgang. En af de helt store medlemsmagneter er Holbæk Bordtennis Klub, som er gået fra 18 til 234 medlemmer, efter at de har fået hjemmebane i Sportsbyen. Efter træning kan familien vælge at spise dagens hjemmelavede ret i caféen eller tage den med hjem, så de slipper for indkøb, madlavning og opvask.

Foreningsarbejdspladser og samarbejde

Flere af foreningerne i Holbæk Sportsby benytter sig også af Sportsbyens foreningsarbejdspladser, hvor foreningerne sidder sammen på et kontor. Det gælder bl.a. Holbæk Bold- og Idrætsforening og Holbæk Svømme Klub. På overordnet plan samarbejder de enkelte foreninger også i et Forretningsudvalg med bl.a. en repræsentant fra inde-idrætterne og en repræsentant fra ude-idrætterne samt fra Sundhedscentret og et Brugerråd, hvor alle foreninger er repræsenteret.

Masser af inspiration

Det giver alt sammen grobund for fællesskaber og masser af inspiration i dagligdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *