Badminton med Irina

Tre tips til at blive bedre til badminton

Til daglig kan du møde 23 årige Irina Amalie Andersen i Sportsbyen, hvor hun arbejder i receptionen. Sandsynligheden for også at møde hende i Sportsbyens træningscenter, svømmecenter og ketsjercenter er stor, for her træner hun dagligt. Hun bor også på området, idet hun har værelse på Sportellet. Det gør, at hun kan udnytte Sportsbyens lange åbningstider og dermed træne badminton både tidligt og sent.

En del af badminton Europe

Irina er en dygtig badmintonspiller, som har spillet, siden hun var blot 5 år. I dag træner Irina i Badminton Europe Center of Excellence, hvor hun nyder, at alt er samlet ét sted. Som hun udtrykker det: ”Det er ren luksus for mig”. Irina har tidligere været en del af ungdomslandsholdet og seniorlandsholdstræningen, men dog ikke på fuld tid, idet hun lå på vippen. Da hun fik muligheden for at træne med Badminton Europe i Holbæk Sportsby, slog hun derfor straks til.

Knæskade og træning

P.t. bruger hun mest tid på den fysiske træning, idet hun har en knæskade. Efter operation er hun i gang med at bygge grundformen op igen. Der bruges også en del tid på den mere stille tekniske træning, mens mentaltræningen kun foregår efter behov. Irina er endnu ikke klar til turneringer, men håber på at være klar til holdkampe i september.

Niveau og resultater

Danske badmintonspillere har generelt et højt niveau. Det betyder, at Irina ud over at træne med den internationale pigegruppe også træner med drengene i Badminton Europe. Hun nyder den udfordring, det giver hende.

Nogle af hendes bedste resultater er:

  • Vundet ungdoms DM
  • Vundet hold EM for ungdom
  • Nummer 3 til u19 EM individuel
  • Vundet Finish Open i single, double og sølv i mix

Små ting med stor effekt

Her kommer Irinas tre allround tips til at blive en bedre badmintonspiller:

  1. Ned i benene

Det er vigtigt at være nede i benene, når man spiller, og ikke stå på helt strakte ben. Det vil gøre, at du har bedre balance, kan bevæge dig hurtigere og dermed når bolden tidligere.

  1. Vær afslappet, når du holder på ketsjeren

Hold ikke for stramt eller fast på ketsjeren, men i stedet løst og afslappet. Det vil gøre, at du kan få mere power i dine slag (tro det eller ej😉) og en bedre kontrol og føling, når du rammer bolden.

  1. Op med ketsjeren

Hold så vidt muligt altid ketsjeren oppe foran kroppen og lad den ikke hænge nede ved gulvet. Det vil øge muligheden for, at du kan tage bolden tidligere, og på den måde være i en bedre position til at lægge pres på din modstander.

 

Billedkreditering: Badminton Europe