Presseinformation

Gigantisk hyldest af Chris Anker Sørensen i Sportsbyen

Så er der kun få dage til, at verdens største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed – Tour de France – indledes i Danmark.

Det er første gang, at verdens største cykelløb besøger Danmark, og endda med 2. etape igennem Holbæk. Det bliver stort!

TV 2 dokumentar
Desværre bliver den danske dækning af løbet uden TV 2’s nu afdøde cykelkommentator Chris Anker Sørensen, men TV 2 sender en tv-dokumentar om Chris den 4. juli kl. 20:50 med snigpremiere på TV2 Play allerede nu. Her spiller Sportsbyen også en rolle.

Lærredet over alle lærreder
Chris vil blive hyldet og mindet under selve Touren for sin indsats for cykelsporten, og i Sportsbyen vil der være en helt særlig hyldest til en fantastisk cykelrytter, kommentator og personlighed. Alle nysgerrige er velkomne til at opleve den særlige hyldest i kæmpeformat tage form på torsdag den 30. juni fra kl. 10:00-16:00 på Sportsbyens atletikstadion. Et enestående portræt af folkehelten vil tone frem på et 30 x 40 areal på boldbanen. Det sker, når robotfirmaet Turf Tank minutiøst fordeler 160 liter maling med topmoderne opstregningsrobotter for at visualisere cykelhelten for hele verden. Forud for det automatiserede malerprojekt ligger 25 timers avanceret robotprogrammering. Det er planen, at portrættet vises i 190 lande med helikopterbilleder under Tour de France. I Danmark vil det være Chris’ gode ven, kollega og medstifter af ”For Chris” Dennis Ritter, der kommenterer visningen af det gigantiske portræt.

Verdenspremiere
”Jeg føler mig rørt over, at Sportsbyen får lov til at lægge græs til portrættet af Chris, der virkelig har sat sine hjulspor inden for sporten. Jeg kan tydeligt huske, at jeg fik gåsehud over hele kroppen, da Dennis Ritter ringede og præsenterede idéen. Jeg har ikke oplevet, at noget tilsvarende er blevet gjort nogensinde. Det er meget unikt, at den type robot, der kridter vores fodboldbaner op til hverdag, også kan male et portræt af Chris” udtaler direktør i Sportsbyen, Carsten Damgaard.