Træneruddannelse på højeste niveau

Store badmintonkapaciteter fra det meste af Europa har netop været samlet i Holbæk Sportsby for at deltage i den højeste internationale træneruddannelse, som Det Europæiske Badminton Forbund udbyder.

Holbæk Sportsby har gennem flere år dannet rammen om Badminton Europe Centre of Excellence, så det var nærliggende at placere netop denne træneruddannelse (Level 3 Course) her, hvor faciliteterne er i top og samlet ét sted, så deltagerne både kan træne fysisk og spille i badmintonhallen, deltage i klasseundervisning, teori og gruppearbejde i mødelokalerne, overnatte på Sportellet og spise alle måltider i caféen. Den intense uddannelse foregår over seks dage i Danmark og følges op med et tre måneders forløb i det pågældende hjemland.

Det er spanske Mari Carmen, der står for afvikling og koordinering af uddannelsen, mens selve undervisningen varetages af fire internationale trænere. De har enten en baggrund som universitetsprofessorer, arbejdet i Verdensforbundet (BWF) og/eller haft en professionel karriere. Alle roser de de ideelle forhold i Sportsbyen.

Blandt kandidaterne, som de nationale forbund har indstillet og investeret i, er det kun de 15 bedste, der kommer igennem nåleøjet og får lov til at deltage i den krævende uddannelse. 12 mænd og 3 kvinder i aldersgruppen start 20’erne – slut 30’erne fra 12 forskellige lande var således samlet i Sportsbyen for at blive undervist på højeste niveau, inspirere hinanden, dele viden og netværke. Blandt dem skal flere fremtidige landstrænere med stor sandsynlighed findes.

Direktør i Sportsbyen Carsten Damgaard, der sætter stor pris på det mangeårige samarbejde med Badminton Europe (BEC), er stolt på Sportsbyens vegne over at danne rammen om en international træneruddannelse på højeste niveau.