Festlig indvielse af nyt Livreddertårn

På årets første forårsdag – 1. marts – blev det nye indendørs Livreddertårn officielt indviet af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen i Sportsbyens svømmecenter. Blandt deltagerne var repræsentanter fra TrygFonden, Dansk Svømmeunion, svømmeklubben, Bjergmarksskolen, Sportsbyen samt formand for Kultur & Fritid Ole Hansen.

Det nye Livreddertårn i svømmecentret er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere både børn og voksne til at prøve kræfter med livredning året rundt.

Livredning er ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere de mange brugere af svømmecentret – offentlige badegæster, skolesvømmere og klubsvømmere – til at lege med og udforske livredning.

I sin tale fremhævede Christina, at Sportsbyen rummer det hele fra begynder til talent, og at det netop i en Fjordkommune giver mening, at alle lærer at svømme. Sportsbyens direktør Carsten Damgaard var også blandt talerne, og han glædede sig over, at Sportsbyen med det nye Livreddertårn i svømmecentret danner de ideelle rammer for at træne livredning og gøre det trygt for alle at være i vandet.