Lær at redde dig selv og andre i vandet

Nyt indendørs livreddertårn i Holbæk Sportsby

I Holbæk Sportsby er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn. Livreddertårnet er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredning. Livreddertårnet indvies officielt af borgmester Christina Krzyrosiak Hansen tirsdag den 1. marts kl. 10-11 til et arrangement, hvor elever fra den lokale skole også deltager.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som fx at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

– Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I TrygFonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, bl.a. på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Holbæk Sportsby, siger René Højer, projektchef i TrygFonden.

Ved udgangen af 2022 kan man møde livreddertårnet i foreløbig 45 svømmehaller.

– Livreddertårnet skal gøre det sjovt for alle at blive god til livredning, og vi håber, at det spændende udstyr og de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, kan vække stor interesse og begejstring for livredning både blandt de mange svømmeforeningers medlemmer og de besøgende i svømmehallen. Livredning kan dyrkes af alle, og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre, siger Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning.

I svømmehallen glæder de sig over at kunne tilbyde nye, sjove og lærerige vandaktiviteter.

– Vi har glædet os til at indvie livreddertårnet, og vi håber, at vores gæster vil være nysgerrige og prøve det professionelle livredderudstyr. Der er til mange timers leg og sjove udfordringer, som kan gøre børn og unge mere trygge i vandet og forhåbentligt give dem interesse for livredning. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at sætte fokus på, at det er vigtigt at lære at svømme og vide, hvordan man redder sig selv og andre i vandet. Alle vores livreddere er klar til at vise, hvordan man bruger udstyret, så man skal bare spørge, hvis man er i tvivl om, hvordan man gør, siger Carsten Damgaard, direktør i Holbæk Sportsby.

Se svømmehallens åbningstider her

Om det nye livreddertårn

Livreddertårnet er fyldt med udstyr, som både voksne og børn kan lege og træne med for at blive klogere på livredning. Tårnet indeholder:

 • Redningskranse
 • Redningstorpedoer
 • Bjærgedukker
 • Rescue boards
 • Redningsveste

For mere information kontakt:
Carsten Damgaard, direktør i Holbæk Sportsby
Mobil: 22 71 20 17

René Højer, projektchef i TrygFonden
Mobil: 20 70 38 92
E-mail: rh@trygfonden.dk

Andreas Mølholm, Respekt for Vand-konsulent i TrygFonden Kystlivredning
Mobil: 51 84 67 64
E-mail: ans@svoem.dkRobert Neimanas, pressechef i TrygFonden
Mobil: 93 94 02 05
E-mail: rob@trygfonden.dk

Kort om TrygFondens indsats for at reducere antallet af drukneulykker i Danmark

TrygFondens samlede indsats hedder ”Respekt for vand” og har til formål at nedbringe antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Det sker gennem forebyggelse, uddannelse og oplysning, der skal lære danskerne at færdes i, ved og på vandet, samt en livredningstjeneste i forbindelse med skolernes sommerferie.

TrygFonden Kystlivredning er landets førende kystlivredningstjeneste med egne livreddertårne på 35 strande og havnebade i hele Danmark og omkring 200 specialuddannede kystlivreddere. Kystlivredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømmeunion og har eksisteret siden 1998.

Foruden kystlivredningstjenesten kører livredderpatruljer rundt i hele landet og sætter fokus på vand, sikkerhed og livredning i børnehøjde. Man kan møde LivredderPatruljen på strandene om sommeren og i udvalgte svømmehaller rundt om i landet i efterårs- og vinterferien.

TrygFonden Kystlivredning optræder også i mange andre sammenhænge, bl.a. som en del af DR Ultras program ”Livredderne”, hvor børn kæmper om at blive den bedste livredder.

TrygFondens øvrige indsatser på området dækker:

 • Opbygning af viden på vandsikkerhedsområdet, herunder udgivelse af national druknestatistik
 • Opsætning af offentligt redningsudstyr via fadderordninger
 • Oplysningstjeneste, der forebygger drukneulykker ved hjælp af folkeoplysning samt målrettede indsatser til specifikke grupper
 • Udbredelse af viden om grundlæggende svømmeundervisning
 • Udvikling af en national livredningskultur, bl.a. i samarbejde med det danske svømmelandshold og landets svømmeklubber. Målet er, at flere lærer at svømme, og at flere får mulighed for at styrke deres vandkompetencer, så de kan redde sig selv og andre.
 • TrygFonden stiller indendørs livreddertårne samt udstyr og sjove øvelser til rådighed for svømmehaller i hele landet. Her kan små og store badegæster låne udstyret og prøve kræfter med livredning og øve sig i at redde sig selv og andre. Ved udgangen af 2022 står TrygFondens tårn i 45 svømmehaller.

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.tryghed.dk eller www.respektforvand.dk.

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger. Læs mere om TrygFondens aktiviteter på www.tryghed.dk.