ūüėä H√•b forude

Vi aner håb og ser lys forude

Regeringen har offentliggjort en genåbningsplan efter en lang og opslidende corona-nedlukning i flere omgange og af kortere og længere varighed.

  1. april

For Holb√¶k Sportsby betyder gen√•bningsplanen, at fra og med den 21. april m√• indend√łrs organiseret idr√¶t for b√łrn og unge under 18 √•r begynde, ligesom det bliver tilladt at have g√¶ster p√• caf√© udend√łrs – dog skal caf√©g√¶sterne have et coronapas.

  1. maj

Fra den 6. maj √•bnes for organiseret idr√¶t indend√łrs for voksne over 18 √•r med coronapas, ligesom g√¶ster indenfor i caf√©er bliver tilladt – igen med coronapas. Det bliver ogs√• muligt at gennemf√łre konferencer – vi kender endnu ikke foruds√¶tningerne for disse. Hvilke idr√¶tsgrene de enkelte √•bninger omhandler, v√©d vi ikke endnu.

  1. maj

Den 21. maj √•bner den resterende del af idr√¶ts-, fritids- og foreningsaktiviteterne. Jeg formoder, at √•bning af vores dejlige sv√łmmecenter h√łrer til denne kategori, men vi modtager flere detaljer om gen√•bning i den kommende tid.

Genåbningsplanen er under forudsætning af, at smittetallene udvikler sig kontrolleret og trygt.

Jeg synes, at vi kan se ind i en positiv og lysere fremtid og hverdag i forhold til corona. Vi skal fortsat passe p√• os selv og hinanden fremefter, tage de gode vaner med os i forhold til god h√•ndhygiejne, afspritning og afstand med respekt. Dog h√•ber jeg, at det bliver ok at hilse med andet end albuen og give hinanden en krammer, n√•r vi m√łdes.

Folkesundheden har lidt og lider voldsomt i coronatiden. Mange g√•r heldigvis ture, l√łber og cykler, men rigtig mange f√•r ikke dyrket den motion og bev√¶gelse, som vi gjorde f√łr corona. Den mentale og sociale del er fortsat under voldsomt pres. F√¶llesskab og samarbejde, som er to af n√łglev√¶rdierne i Holb√¶k Sportsby og i foreningslivet i almindelighed, er blevet tvunget i baggrunden under corona, s√• vi har alle en stor opgave i at hj√¶lpe os selv og hinanden tilbage i f√¶llesskaberne og det gode og frugtbare samarbejde. De mange frivillige ledere og de mange medlemmer i vores fantastiske foreninger tripper for at komme i gang igen. Der er heller ingen tvivl om, at vi skal g√łre en aktiv indsats for at komme helt tilbage i foreningssporet med alle de gode f√¶llesskaber og v√¶rdier, som blev dyrket og udviklet f√łr corona. Jeg v√©d, at de mange foreninger og frivillige kr√¶fter er klar, og dem skal vi alle st√łtte op om.

Forskere fra Syddansk Universitet og TV2 har testet sundheden blandt eleverne i en k√łbenhavnsk 8. klasse. Corona-konsekvenserne er tydelige: Eleverne har i gennemsnit taget 7,6 kilo p√•, hvoraf 3,3 kilo er rent fedt. Det er bekymrende og kalder p√• handling, da vi risikerer, at corona-nedlukningen g√łr, at mange ikke kommer i gang igen, og dermed risikerer at blive syge senere i livet med diverse livstilssygdomme. Jeg m√¶rker dog ogs√• tydeligt en lyst fra rigtig mange til igen at komme i gang, s√• det skal blive interessant at f√łlge, hvordan idr√¶tsvanerne udvikler sig, n√•r gen√•bningsplanerne bliver eksekveret.

I Holb√¶k Sportsby er vi klar til at gen√•bne sammen med foreningerne, n√•r vi f√•r tilladelse. Det er en stor forn√łjelse at opleve al den glade og positive idr√¶t, der nu foreg√•r udend√łrs. Det tyder p√•, at ogs√• indeidr√¶tten vil komme i gang, n√•r mulighederne byder sig. Vi respekterer selvf√łlgelig myndighedernes retningslinjer. N√•r vi √•bner, h√•ber jeg p√•, at vi alle sammen vil udvise den rette adf√¶rd, s√• det ikke bliver n√łdvendigt at lukke ned igen.

Vi glæder os til igen at byde ALLE velkommen i Holbæk Sportsby.