Badminton Europe bliver i Holbæk Sportsby

Badminton Europe Confederation (BEC) og Fonden Holbæk Sportsby har netop underskrevet kontrakt for de kommende fire år med option på yderligere fire år.

Tilbage i 2017 valgte Badminton Europe at placere forbundets største økonomiske og sportslige satsning elitetræningscentret – Centre of Excellence (CoE) – i Holbæk Sportsby. Holbæk blev udvalgt i konkurrence med ni andre europæiske byer, og en af begrundelserne fra Badminton Europe var de super gode faciliteter, der på daværende tidspunkt var på vej i form af Holbæk Sportsby. I september 2017 flyttede Centre of Excellence ind i midlertidige lokaler på Stenhus, hvor også de daglige træninger fandt sted. Da Sportsbyen og Holbæk Sportel i Sportsbyen stod færdig, flyttede badmintonspillerne fra de mange forskellige lande ind i Holbæk Sportsby.

General Sekretær i Badminton Europe Brian Agerbak udtaler: ”Vi er meget tilfredse med forholdene og samarbejdet med Holbæk Sportsby. Derudover passer Sportellets faciliter perfekt til vores spillere af udenlandsk herkomst, som slår sig ned for en længere periode i Holbæk. Vi glæder os til at udvide samarbejdet og blive en mere synlig aktør i badmintonmiljøet i Holbæk Kommune.”
Den ”nye” kontrakt gælder frem til udgangen af 2024 med option på yderligere fire år. På billedet ses General Sekretær Brian Agerbak, direktør for Holbæk Sportel Lars Basse og direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard i forbindelse med underskrivning af aftalen.

Spillerne i CoE træner i badmintoncentret hver dag og de fleste dage både morgen og eftermiddag. Herudover træner spillerne fysisk i Sportsbyens Træningscenter. Når der er tid og overskud til det, har spillerne også adgang til svømmecentret. Mange af spillerne rejser i weekender verden rundt for at deltage i forskellige turneringer.

Lars Basse Holbæk Sportel udtrykker glæde over kontrakten: ”BEC lejer 28 værelser ud af vores i alt 37. Det er jo en stor del af alle værelserne, og der er stor efterspørgsel fra andre sider også, så vi er så småt i gang med at se på mulighederne for at tilføre flere værelser til Holbæk Sportel”

Fremadrettet vil Holbæk Sportsby og Badminton Europe samarbejde om at give badmintonklubberne i lokalområderne i Holbæk Kommune muligheder for at komme tættere på CoE, trænerne og de mange dygtige spillere fra forskellige lande. Det vurderes, at 3-4 af spillerne har fine muligheder for at kvalificere sig til OL i Tokyo til sommer.

”Det er med glæde og stolthed, vi konstaterer, at Badminton Europe er tilfredse i Sportsbyen, så vi uden nogen form for problemer forlænger samarbejdet, hvilket også var intentionen helt fra starten. Vi skal sammen – også gerne sammen med Holbæk Kommune – udvikle på at udbrede kendskabet til CoE, og i løbet af året vil vi give lokale badmintonklubber mulighed for at komme tæt på, udveksle faglighed og god sparring” udtaler direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard.

Med CoE’s placering i Holbæk Sportsby understreges det, at Sportsbyen er for både hverdagsmesteren, som selvfølgelig fylder langt det meste i hverdagen, og verdensmesteren (elite), som repræsenteres ved bl.a. BEC. Det betyder rigtig meget, at der er rum for både bredde og elite.

 

Billedtekst: Lars Basse, Brian Agerbak og Carsten Damgaard