😊 Bedste U17 spiller

Bedste kvindelige U17 spiller

Benedicte Sillassen fra Holbæk Badminton Klub er kåret til Sjællands bedste kvindelige U17 spiller. Et stort skulderklap, der sammen med DM-titlen i dame single U17 og U19 EM-deltagelsen, vidner om et særligt talent hos den 16-årige Holbæk-pige.

HBK og Stenhus

Interessen for badminton opstod på en campingferie i Italien som barn, hvor Benedicte opdagede glæden ved spillet. Herefter startede udviklingen i Holbæk Badminton Klub, hvor oprykninger, udfordringer og udtagelser motiverede til en ekstra indsats. Her spillede opbakning fra trænere, forældre og skole også en afgørende rolle. I dag går Benedicte på Stenhus Badminton College, hvor udfordringen er at finde den rette balance mellem træning, turneringer og studier.

Træner dagligt i Sportsbyen

Benedicte kommer ikke sovende til sine flotte resultater. Hun træner hver morgen og eftermiddag i Sportsbyen. Halvdelen af tiden er hun på badmintonbanen, den anden halvdel bruges på styrke- og konditionstræning. Benedicte træner også sammen med Badminton Europe spillerne, som har deres Center of Excellence i Sportsbyen. Om søndagen står der teknisk træning på programmet for Benedicte, mens lørdag er ugens eneste fridag med afslapning på sofaen.

Mental styrke

Det mentale spiller også en stor rolle på det niveau, som Benedicte befinder sig på. Benedicte nævner selv sit tekniske potentiale og sin vilje til at tage chancer som sin styrke. På den anden side er hun selvkritisk og måske sin egen værste fjende. Derfor modtager hun sparring og arbejder løbende med mentale fokusområder i jagten på at nå helt til tops.

”Det har også en positiv effekt, at vi med flytningen til Sportsbyen har nogle rigtig dejlige faciliteter. Det betyder virkelig noget, når man tilbringer så mange timer med sin sport. Her er alle sportsgrene samlet, så man føler sig ikke alene, når man træner så meget og på forskellige tidspunkter”, udtaler Benedicte.

Mål og forbilleder

Peter R. Jensen, der har trænet Benedicte de seneste fire år, beskriver hende som ”en ung spiller med fundamentet i orden og et meget stort potentiale”. ”Med de store ambitioner Benedicte har, er der imidlertid lang vej endnu, og der, hvor jeg virkelig kan være med til at gøre en forskel, er ved at få det menneskelige med og hjælpe til med at træffe de rigtige valg”, lyder det fra træneren.

Blandt Benedictes danske idoler tæller Viktor Axelsen og Anders Antonsen, mens det på kvindesiden er den spanske OL-vinder Carolina Marin, som virkelig inspirerer. Carolina, der er venstrehåndet ligesom Benedicte, fascinerer med sin måde at spille slagene på.

Målet for Benedicte er at fortsætte på landsholdet og komme til at træne i Brøndby – ligesom idolet Victor Axelsen. Blandt sine hidtidige resultater er Benedicte mest stolt af sin EM-deltagelse, og endemålet eller drømmen er deltagelse i OL og All-England – igen ligesom Viktor Axelsen.