ūüėä Bedste U17 spiller

Bedste kvindelige U17 spiller

Benedicte Sillassen fra Holbæk Badminton Klub er kåret til Sjællands bedste kvindelige U17 spiller. Et stort skulderklap, der sammen med DM-titlen i dame single U17 og U19 EM-deltagelsen, vidner om et særligt talent hos den 16-årige Holbæk-pige.

HBK og Stenhus

Interessen for badminton opstod p√• en campingferie i Italien som barn, hvor Benedicte opdagede gl√¶den ved spillet. Herefter startede udviklingen i Holb√¶k Badminton Klub, hvor oprykninger, udfordringer og udtagelser motiverede til en ekstra indsats. Her spillede opbakning fra tr√¶nere, for√¶ldre og skole ogs√• en afg√łrende rolle. I dag g√•r Benedicte p√• Stenhus Badminton College, hvor udfordringen er at finde den rette balance mellem tr√¶ning, turneringer og studier.

Træner dagligt i Sportsbyen

Benedicte kommer ikke sovende til sine flotte resultater. Hun tr√¶ner hver morgen og eftermiddag i Sportsbyen. Halvdelen af tiden er hun p√• badmintonbanen, den anden halvdel bruges p√• styrke- og konditionstr√¶ning. Benedicte tr√¶ner ogs√• sammen med Badminton Europe spillerne, som har deres Center of Excellence i Sportsbyen. Om s√łndagen st√•r der teknisk tr√¶ning p√• programmet for Benedicte, mens l√łrdag er ugens eneste fridag med afslapning p√• sofaen.

Mental styrke

Det mentale spiller ogs√• en stor rolle p√• det niveau, som Benedicte befinder sig p√•. Benedicte n√¶vner selv sit tekniske potentiale og sin vilje til at tage chancer som sin styrke. P√• den anden side er hun selvkritisk og m√•ske sin egen v√¶rste fjende. Derfor modtager hun sparring og arbejder l√łbende med mentale fokusomr√•der i jagten p√• at n√• helt til tops.

‚ÄĚDet har ogs√• en positiv effekt, at vi med flytningen til Sportsbyen har nogle rigtig dejlige faciliteter. Det betyder virkelig noget, n√•r man tilbringer s√• mange timer med sin sport. Her er alle sportsgrene samlet, s√• man f√łler sig ikke alene, n√•r man tr√¶ner s√• meget og p√• forskellige tidspunkter‚ÄĚ, udtaler Benedicte.

Mål og forbilleder

Peter R. Jensen, der har tr√¶net Benedicte de seneste fire √•r, beskriver hende som ‚ÄĚen ung spiller med fundamentet i orden og et meget stort potentiale‚ÄĚ. ‚ÄĚMed de store ambitioner Benedicte har, er der imidlertid lang vej endnu, og der, hvor jeg virkelig kan v√¶re med til at g√łre en forskel, er ved at f√• det menneskelige med og hj√¶lpe til med at tr√¶ffe de rigtige valg‚ÄĚ, lyder det fra tr√¶neren.

Blandt Benedictes danske idoler tæller Viktor Axelsen og Anders Antonsen, mens det på kvindesiden er den spanske OL-vinder Carolina Marin, som virkelig inspirerer. Carolina, der er venstrehåndet ligesom Benedicte, fascinerer med sin måde at spille slagene på.

M√•let for Benedicte er at forts√¶tte p√• landsholdet og komme til at tr√¶ne i Br√łndby – ligesom idolet Victor Axelsen. Blandt sine hidtidige resultater er Benedicte mest stolt af sin EM-deltagelse, og endem√•let eller dr√łmmen er deltagelse i OL og All-England – igen ligesom Viktor Axelsen.