ūüėäūüėä Klar til √•bning

Holbæk Sportsby er klar til åbning

Holb√¶k Sportsby er, som alle andre lignende idr√¶tscentre, lukket i denne corona-tid og har v√¶ret det siden midten af marts m√•ned 2020. I sidste uge blev det tilladt at √•bne op for udend√łrs tennis, padel og l√łbetr√¶ning med adf√¶rd i forhold til udmeldte retningslinjer.

Fase 2

Vi har gjort og g√łr alle forberedelser til yderligere √•bning, s√•fremt myndigheder og Holb√¶k Kommune tillader dette under hensyn til den sundhedsm√¶ssige ansvarlighed. I l√łbet af denne uge vil regeringen og sundhedsmyndighederne informere om fase 2 af √•bningen af Danmark, og vi er selvf√łlgelig sp√¶ndt p√•, om foreningerne, brugerne og vi selv i Holb√¶k Sportsby kommer i betragtning til den yderligere, stille og sikre √•bning.

Vi s√łrger for god afstand ved at kl√¶be ‚ÄĚhold afstand‚ÄĚ m√¶rker p√• gulvene i Sportsbyen, og der vil v√¶re opsat muligheder for afspritning mange steder. Vi kan l√•se af til f.eks. omkl√¶dningsrum og andre specifikke faciliteter, s√•fremt dette bliver en foruds√¶tning. Diverse sk√¶rme bliver sat op i de omr√•der, hvor personale og brugere kommer til at st√• over for hinanden eksempelvis i informationen og i cafeen. Holb√¶k Sportsby bygningen indeholder i alt ca. 23.000 etagemeter, s√• der er mange muligheder for at holde den rette afstand til hinanden.

Sv√łmmecentret

Forskellige eksperter giver udtryk for, at sv√łmmehaller ikke giver st√łrre risiko for smittespredning end ophold i andre faciliteter. Vi vil v√¶re klar til at opfylde eventuelle krav om f√¶rre mennesker i sv√łmmecentret. Det kan blive n√łdvendigt med tidsbegr√¶nsning for ophold i sv√łmmecentret, s√• flere i l√łbet af en dag f√•r muligheden. Vi afventer selvf√łlgelig regeringen og myndighederne for konkrete udmeldinger sidst p√• ugen.

Foreningerne

Der er ingen tvivl om, at ogs√• foreningerne vil g√łre alt for at opfylde kravene og retningslinjerne ved en √•bning af de enkelte idr√¶tsgrene. Vi vil i Holb√¶k Sportsby samarbejde med foreningerne i dagligdagen, s√• vi sammen sikrer en sundhedsm√¶ssig tryg og sikker hverdag i Sportsbyen. Det kan dreje sig om planer for f√¶rre mennesker ad gangen i de enkelte faciliteter, afstand og hyppig afspritning, s√• vi forhindrer smittespredning. Lad os h√•be, at myndighederne og regeringen kommer frem til, at det vil v√¶re sundhedsm√¶ssigt forsvarligt at tillade flere idr√¶tsgrene at komme i gang under √©n eller anden form.

Der vil selvf√łlgelig ogs√• v√¶re sk√¶rpet fokus p√• daglig reng√łring og hyppighed for reng√łring fremover.

Proceduren er den, at f√łrst kommer der udmelding fra regering og sundhedsmyndigheder, hvorefter Holb√¶k Kommune f√łlger op med udmelding i forhold til Holb√¶k Sportsby og andre kommunale faciliteter i Holb√¶k Kommune.

Uanset hvilke krav der m√• komme til en eventuel √•bning, vil vi g√łre alt for at opfylde dem, s√• de mange medlemmer i foreningerne og brugerne i Holb√¶k Sportsby kan komme bare lidt i gang med bev√¶gelse og det sociale f√¶llesskab p√• afstand.

Det er vigtigt, at vi alle f√łlger Sundhedsstyrelsens vejledninger om at holde afstand, foretage hyppig vask eller afspritning af h√¶nder og huske at hoste og nyse i albueb√łjningen. Vi skal passe p√• os selv og hinanden.

 

De bedste Sportsby hilsner

Carsten Damgaard ‚Äď Direkt√łr