Presseinformation

Coronakrisen rammer også Holbæk Sportsby
Idrætsfaciliteter, haller og idrætscentre rundt om i verden og i Danmark er hårdt ramt af den igangværende coronakrise. Alle faciliteter ude som inde har været lukket helt ned, og nu begynder enkelte faciliteter at åbne stille og sikkert igen, ved at atleterne følger de sundhedsmæssige retningslinjer fra myndighederne.

Fra dag til nat
Holbæk Sportsby er selvsagt også ramt af coronakrisen, og vi gør os mange tanker om, hvordan vi skal komme videre, når vi forhåbentlig kommer ud af denne nærmest uvirkelige hverdag, som corona har bragt os i. Lige inden nedlukningen havde vi en helt fantastisk weekend i Holbæk Sportsby med Davis Cup i tennishallen, DM i Futsal i multihallen, DGI Crossløb på udearealerne, divisionsfodbold på stadion samt mange gæster i svømmecentret. Holbæk Sportsby summede af aktivitet og glade mennesker, og Sportsbyen viste i den weekend sit store og spændende potentiale. Allerede ugen efter blev Danmark nærmest lukket helt ned, og Holbæk Sportsby gik oplevelsesmæssigt og aktivitetsmæssigt fra dag til nat.

Den private drift er hårdt ramt
Det er nok de færreste, der tænker over, at mange idrætscentre drives privat, selv om kommunerne i en del tilfælde ejer bygningerne og jorden. Holbæk Sportsby og mange andre idrætscentre er privat drevet med kommunalt driftstilskud til den almennyttige del, men omsætningen i den erhvervsmæssige del, skal vi naturligvis selv genere, og her er og bliver vi hårdt ramt. Indtægterne i bl.a. svømmecentret og cafeen er væk, og indtægterne ved de mange arrangementer og events er væk …… indtil videre. Lige nu har vi ingen fornemmelse af, hvor mange af disse budgetterede arrangementer, det bliver muligt at gennemføre fremefter, da vi ikke kender åbningstidspunktet og forudsætningerne for genåbningen. Vi er 21 ansatte i organisationen og med studenterhjælpere/timelønnede er vi lidt over 50 medarbejdere. Alle – bortset fra fire i ledergruppen – er ”sendt hjem” på regeringens hjælpepakke med lønkompensation. Vi er rigtig glade for alle medarbejderne, så denne løsning valgte vi, i stedet for at skulle i gang med en afskedigelsesrunde. Vi har selvfølgelig også skruet ned for alle driftsmæssige omkostninger, hvor det er muligt.

Fællesskab i fremtiden
Der er ingen tvivl om, at vi ikke får den helt samme hverdag igen som før corona, men over tid kan vi sagtens få en lige så god og måske endda bedre hverdag. Adfærden hos mange mennesker vil ændre sig. Bliver vi forsigtige med at besøge Holbæk Sportsby, med at gå til fodboldkamp og bordtennis? Hvordan med svømmecentret, skal vi til at bade færre ad gangen, måske i zoner og kun i kortere tidsrum? Hvornår vil vi igen uden videre sætte os sammen med mange andre på tilskuerrækkerne for at heppe på håndbold- eller fodboldholdet eller i badmintonhallen? Vi tror, der vil komme en længere fase, hvor vi sammen skal bygge op, tage forholdsregler og udvise en adfærd, der giver tryghed til at komme i idrætscentre og til sportskampe igen. Vi skal samarbejde og hjælpe hinanden i fællesskab for at opnå den tryghed, der skal til, for at vi kan komme tilbage til fællesskabet på den bedste måde.

Selv om vi i disse tider gør rigtig mange kreative og gode ting for at være sammen – hver for sig, så er det ikke det samme, som det fællesskab og samarbejde, vi kender fra før coronakrisen. Der er usikkerhed omkring og iblandt os, og det gælder også hos mange medlemmer i foreningerne. Vi håber virkelig, at medlemmerne i de enkelte foreninger holder ved og betaler deres kontingent, så vi sammen kan bevæge os målrettet og sikkert frem mod en mere normaliseret hverdag.

Støt op
Opfordring fra direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard: ”Støt op om foreningerne, hallerne og idrætsfaciliteterne – vi har alle brug for det. I Holbæk Sportsby følger vi udviklingen meget tæt, og vi er klar til at iværksætte de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal til, når vi får lov til at åbne igen”. Carsten Damgaard fortsætter: ”Det skal være trygt at besøge Holbæk Sportsby – også fremadrettet. Holbæk Sportsby indeholder det samme kæmpe potentiale som før coronakrisen, og det skal vi sammen udnytte i fremtiden”.

Den bedste forebyggelse og bekæmpelse af ensomhed er FÆLLESSKAB og SAMARBEJDE, og det er ingen hemmelighed, at vi savner vores mange besøgende i Holbæk Sportsby.