😊 Årets Idrætsbyggeri

HOLBÆK SPORTSBY STAK AF FRA KONKURRENTERNE OG LØBER MED TITLEN SOM ”ÅRETS IDRÆTSBYGGERI 2020”

Nohrcon har netop annonceret Holbæk Sportsby som Årets idrætsbyggeri 2020 ifm. temadagen ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter” foran tre andre nominerede projekter. En offentlig afstemning og en fagjury afgjorde tilsammen, at et af Skandinaviens største idrætsanlæg fortjente den nystiftede pris. Juryen fremhævede bl.a. den visionære sportsby for at samle alle idrætsfaciliteter under ét tag og dermed fremme synergi i foreningslivet. Borgmesteren glæder sig over alle de mennesker, der hver dag fylder de nye rammer ud.

KÅRING AF ÅRETS IDRÆTSBYGGERI

Nohrcon har i flere år kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri, og i 2020 er prisuddelingen så udvidet til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri pga. samfundets øgede fokus på sundhed og krav om flere tidssvarende og flerfunktionelle idrætsfaciliteter.

Kåringen af Årets idrætsbyggeri har til formål at sætte fokus på og debattere godt idrætsbyggeri til inspiration for andre og til gavn for landets borgere. Det er også baggrunden for temadagen ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter”, hvor vinderprojektet netop er blevet offentliggjort ved en rundvisning i sportsbyen.

 

4 PROJEKTER VAR NOMINERET TIL PRISEN:

  • Amager Bakke, København S
  • Helsingør Stadion
  • HolbĂŚk Sportsby
  • B. Hallen, Frederiksberg

 

VINDERPROJEKTET: EN SAMLENDE SPORTSBY FOR BÅDE VERDENS- OG HVERDAGSMESTRE

Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterne og vandt i fornem stil den offentlige afstemning om Årets idrætsbyggeri 2020. De mange positive kommentarer i afstemningen vidner om stor tilfredshed og tilslutning, både i idrætsforeningerne, lokalsamfundet, men også regionalt, til de flotte faciliteter, der inspirerer til fællesskab.

Indendørs er der badminton-, tennis- og squashbaner, svømmehal, bordtennissal, fitnesscenter, håndboldbaner, klubzone, administration, møde- og konferencecenter, VIP-lounge, café, sundhedscenter og omklædningsrum. Udendørs er der 47 ha baneanlæg og rekreative arealer, bl.a. 10 fodboldbaner, fodbold- og atletikstadion, tennisbane, padelbaner, stisystem til løbetræning/mountainbike/ridning, petanquebaner ved sundhedscenterets sansehave, som også fungerer som ’nudging-zone’, der skal inspirere brugerne til at blive en del af foreningslivet.

HolbÌk kan med de nye rammer om idrÌtten vÌre vÌrt for büde nationale og internationale stÌvner. Sportsbyen giver samtidig gode muligheder for, at almindelige borgere kan udfolde sig fysisk, büde sammen og hver for sig: Imens børnene er til f.eks. hündbold, fodbold eller tennis, er mor og far i svømmehallen eller i fitnesscenteret. Pü den müde understøtter Sportsbyen det aktive familieliv og fremmer folkesundheden og fÌllesskabet.

(Uddrag fra Nohrcons pressemeddelelse fra 26.02.2020)