Svømmecentret er godkendt til mesterskaber

Svømmecentret i Holbæk Sportsby er et af de mest unikke svømmecentre i landet. En familieafdeling med familiebassin, lege-/soppe- og wellnessbassin med 30 grader varmt vand, et 70 m2 varmtvandsbassin med 34 grader varmt vand og en saunaafdeling giver mange muligheder for børnefamilier og borgere med ønske om og behov for varmere vand og wellness.

I afdelingen med det store 50 meter bassin – det ”olympiske” bassin – har Holbæk Sportsby netop haft besøg af Dansk Svømmeunion for at konstatere, at svømmecentret lever op til FINA’s (Svømmeforbundenes verdensorganisation) krav og dermed er godkendt til afholdelse af nationale og internationale svømmemesterskaber.

Karsten Elm Heintz, Teknik og Materielmedarbejder hos Dansk Svømmeunion, udtaler efter besøget i Holbæk Sportsby: ”Jeg har modtaget dokumentation på bassinlængden og en måling på strøm i vandet. Alle værdier er i henhold til reglerne. Holbæk Sportsby vil kunne afvikle både nationale og internationale svømmemesterskaber på såvel 25 som 50 meter”.

Holbæk Sportsby har også eget Omega/SwissTiming Quantum tidtagningssystem, som er noget af det bedste, der findes på markedet.

Direktør i Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard udtaler: ”Vi har tidligere hørt rygter om, at 50 meter bassinet var for kort til afholdelse af mesterskaber, men det er nu dokumenteret, at vores bassin opfylder alle krav både til 25 og 50 meter mesterskaber, og det er jeg utrolig glad for at kunne konstatere”.

For at afholde stævner og mesterskaber i Sportsbyen skal Holbæk Svømme Klub byde ind med afviklingen af disse. Det er derfor svømmeklubben, der formelt ansøger om stævner igennem Dansk Svømmeunion. Bestyrelsesmedlem i Holbæk Svømme Klub Jacob Arneskov udtaler: ”Vi glæder os rigtig meget til at arrangere svømmemesterskaber i Holbæk Sportsby”.

Karsten Elm Heintz fra Dansk Svømmeunion fortsætter: ”Holbæk Sportsby tilbyder ekstremt mange forskellige mødefaciliteter, ligesom der er mange relax-/loungeområder, hvor besøgene kan opholde sig. Vi kan få en lille udfordring ved afholdelse af de HELT store mesterskaber i forhold til tilskuerkapaciteten, men det er kun i forbindelse med de helt store mesterskaber, så vi glæder os til at afholde svømmemesterskaber i Holbæk Sportsby”.

Siden åbningen af Holbæk Sportsby er svømmecentret blevet besøgt af rigtig mange svømmere, børnefamilier, feriegæster og andre borgere, der ønsker en svømme- eller badetur i et top moderne svømmecenter.