Stadion i Holbæk Sportsby i orden medio august 2019

Divisionsforeningen var den 9. juli 2019 på besøg i Holbæk Sportsby for at inspicere det nye fodboldstadion, der skal danne rammen om Holbæk Bold & Idrætsforenings hjemmekampe i 2. division i den kommende sæson. Divisionsforeningen stiller nogle specifikke krav til bl.a. dimensionerne på selve banen og til sikkerhedsafstandene rundt om banen. Kravet er, at selve spillepladsen skal være 105 x 68 cm, og sikkerhedsafstanden skal være minimum 2 meter fra begge sidelinjer og 3 meter fra begge mållinjer og ud til tilskuerhegnet. På Holbæk Stadion i Sportsbyen viste det sig, at selve banen er 7,5 cm for smal i begge sider og 9 cm for kort i begge ender, når sikkerhedsafstandene skal overholdes, og det er et vigtigt krav fra Divisionsforeningen. I sådanne tilfælde får fodboldklubben – Holbæk Bold & Idrætsforening – dispensation til at spille divisionsfodbold det første år, altså indtil udgangen af juni 2020, hvorefter forholdene skal bringes i orden.

Direktør i Holbæk Sportsby Carsten Damgaard udtaler: ”Vi får et rigtig rigtig flot stadion, hvor tilskuerne er placeret tæt på spillerne, og så er det selvfølgelig ærgerligt, at banen viser sig at mangle nogle få centimeter. Det vil vi udbedre absolut hurtigst muligt, og allerede i uge 31 går arbejdet med at flytte tilskuerhegnet i gang, og planen er, at stadion lever 100% op til kravene midt i august måned 2019. Vi glæder os til at byde rigtig mange fans velkommen til fodbold på Holbæk Stadion i Holbæk Sportsby”

Stadion i Holbæk Sportsby er bygget efter DBU’s krav til stadions i Nordic Bet ligaen (1. division) bortset fra, at der ikke er varme i banen, som er et krav, der er kommet efter Holbæk Kommune udsendte udbuddet på Holbæk Sportsby. Med 320 overdækkede siddepladser og rigtig mange ståpladser rundt om stadion, er der mulighed for en rigtig god stemning, når HB&I har premiere i 2. division søndag den 4. august 2019 kl. 13.00.

Foto: Jens-Erik Vammen fra indvielsen den 21. juni 2019